HISTORIE

Etablert i 1933

Opprinnelsen til Bra Elektro startet i 1933 i Brattvåg av Sevrin Skjelten og John Johansen med navnet «Johansen & Skjelten». I 1935 flyttet bedriften inn i egne lokaler i Skjelt-Ole Bakken, samme området som vi holder til i dag.

I et lokalsamfunn preget av fiskeri, ble installasjon av lysanlegg i fiskebåter en naturlig start for bedriften. I tett samarbeid med den voksende maritime industrien, har bedriften vært med på en eventyrlig utvikling av systemer og elektriske installasjoner til fiskebåter, ferjer og avanserte offshoreskip.

Elektriske installasjoner til bolig, industri og næring ble ganske fort en etterspurt tjeneste, spesielt i etterkrigstiden. 

Bjarne Skjelten tok over John Johansen sin part i 1947 og bedriften skiftet navn til Brattvåg Elektro AS. I 1976 overtok bedriften installasjonsavdelingen til Ørskog Kraftlag på Skodje, og har siden dette vært etablert med avdeling der. 

I en periode fra 1970-tallet og utover, hadde bedriften butikk for hvitevarer, brunevarer, belysning og kommunikasjonsutstyr.

System Electro ble innlemmet i Brattvåg Elektro AS i 1997 og selskapet ble med dette den største aktøren innenfor el. installasjon i området.

Med en betydelig vekst innenfor industri og næring, ble det i 2010 etablert avdelingskontor i Ålesund. 

Bedriften skiftet navn til Brattvaag Electro AS i 2013.

I forbindelse med større maritime leveranser til Kleven og Myklebust i 2017, etablerte selskapet seg i Myrvåg. I dag betjener avdelingen et bredt spekter av kunder på Søre Sunnmøre.

Fra 2023 er all operativ virksomhet samlet i datterselskapet Bra Elektro AS.

Eiere

I dag eies Brattvaag Electro AS av LAPAS.

Bra Elektro AS er et heleid datterselskap av Brattvaag Electro AS.

I dag

Bra Elektro AS har ca. 80 ansatte og 50 service biler på veien.

Vi er en totalleverandør innen elektro og svakstrømtjenester og utfører alt fra små oppdrag til nøkkelferdige el-installasjoner på boliger, næringsbygg, industri, skip og offshore installasjoner.

Bedriften holder til i Ålesund, Brattvåg, Skodje og Søre Sunnmøre (Myrvåg).