Rehabilitering av bolig, fritidsbolig, garasjer m.m.

Rehabilitering av boliger

Innvendig belysning

Når man skal velge innvendig belysning er det mange hensyn å ta. Viktig er det å ta hensyn til fargetemperaturen på LED-lysene for å skape et trivelig miljø. Vurdér også muligheten for dimbare lyskilder, slik at du kan tilpasse belysningen etter behov og skape forskjellige stemninger.

Om belysning skal styres via app, stemmekontroll for å tilpasse lysstyrke og fargetemperatur, slå av og på osv uten å måtte berøre brytere, kan vurderes.

Velg LED-lys for å sikre energieffektivitet og lengre levetid. Dette bidrar også til å redusere strømregningen.

Utvendig belysning

Når du velger utvendig belysning, er det mange hensyn som bør tas. Kanskje det viktigste er belysningens funksjonelle behov. Unngå blending ved å velge riktig lysstyrke og type lyskilder, enten det er LED-striper, downlights, eller en kombinasjon.

Sesongmessige forhold bør også tas hensyn til; dim ned lyset ved snøfall for å minimere refleksjoner. Til slutt, tilpass lysnivået etter aktiviteter – fra en regntung høstkveld til en snøfylt vinterdag.

Ved å vurdere disse aspektene skaper du ikke bare en funksjonell, men også estetisk tiltalende utvendig belysning som passer perfekt til ditt miljø.

Ønsker du å vite mer?